Andere technieken

Shiatsu vormt de basis van mijn behandelingen. Naast shiatsu maak ik ook gebruik van een aantal andere technieken, als onderdeel van de behandeling.
Dat kan zijn: guasha, cupping, medical taping, de Dorn methode of ooracupunctuur.

Guasha betekent letterlijk ‘schrapen’ (gua) van ‘ziekte door gestagneerde energie’ (sha). Guasha bestaat uit het schrapen van de huid met een speciale gepolijste jadesteen. Hierdoor wordt het lichaam geholpen met het opruimen van blokkades.

Bij cupping maak ik gebruik van silicone cups waarmee bijvoorbeeld de rug wordt gemasseerd. Het is een zeer effectieve massagetechniek om behalve de spieren ook het dieperliggende bindweefsel te masseren en los te maken.

Medical taping wordt ingezet om spieren te helpen met ontspannen, ook na de behandeling, of gewrichten en banden te ondersteunen. Maar het kan ook uitkomst bieden bij bijvoorbeeld hielspoor of blessures.

De Dorn methode is een zachte manier om ogenschijnlijk beenlengteverschil, scheefstand in het bekken en krommingen in de wervelkolom te corrigeren.

Ooracupunctuur¬†kan ook ingezet worden als ondersteuning van de behandeling, vooral met als doel pijnreductie, bijvoorbeeld bij de behandeling van hoofdpijnklachten. Daarnaast is het bij 75% van de gevallen effectief bij de behandeling van hooikoorts. Ik werk hierbij alleen met ‘verblijf-naaldjes’, wat eigenlijk kleine bolletjes zijn.

Wil je meer weten? Neem gerust contact met me op.